close
CímlapEgyetemi életBaranya gazdaságának legjobbjai - egyetemi díjazottak

Baranya gazdaságának legjobbjai - egyetemi díjazottak

2020. február 17.

A megye gazdaságának legjobbjait díjazták a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében február 14-én. Az eseményen Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjjal jutalmazták a PTE Zöld Egyetem projektet, Elnöki Kitüntető Oklevelet vehetett át Ribarics Ildikó, a Pécsi Tudományegyetem Ápolásszakmai Igazgatóságának igazgatóhelyettese, és Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat kapott Dr. Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának egyetemi tanára.

A megye gazdaságának legjobbjait díjazták a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) szervezésében február 14-én. Az eseményen Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjjal jutalmazták a PTE Zöld Egyetem projektet, Elnöki Kitüntető Oklevelet vehetett át Ribarics Ildikó, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Ápolásszakmai Igazgatóságának igazgatóhelyettese, és Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat kapott Dr. Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának egyetemi tanára.

A Zöld Egyetem projekt elismerésének indoklásában szerepel, hogy a „Zöld Egyetem” gondolat komplex rendszer, mely magában foglalja az épített környezetet, a környezettudatos üzemeltetést, az ehhez kapcsolódó attitűdök kialakítását, valamint az oktatási, kutatási háttér megteremtését. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen közel 200 kurzus foglalkozik környezeti kérdésekkel és fenntartható fejlődéssel. Jelentős összegeket fordítanak kutatásokra, és a témában készült publikációk száma is jól mérhető.

A díjat Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora vette át

Ribarics Ildikó, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Ápolásszakmai Igazgatóságának igazgatóhelyettese Elnöki kitüntetését azzal érdemelte ki, hogy az egészségügyi szakmákhoz kapcsolódón hatékonyan működik együtt a kamarával. Példaértékű a Klinikai Központban zajló szervezési és pedagógiai munkája, melynek segítségével igen magas színvonalú az egészségügyi gyakorlati képzés az intézményben.

Ribarics Ildikó, a PTE KK ápolásszakmai igazgatóhelyettese

Dr. Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának egyetemi tanára idegenforgalmi díját a széles körű kutatói, szakértői, tanácsadói munkájával indokolták. Elhangzott, hogy gyakorlati tapasztalatainak publikálása révén oszmán kötődésű történelmi emlékeink széles körben váltak ismertté. Az általa vezetett kutatócsoport kutatási eredményekre támaszkodva, jelentős minisztériumi támogatással  bővülhet a megye kulturális-turisztikai palettája és a beutazó turizmus.

Balról Prof. Dr. Betlehem József, a PTE rektorhelyettese, Prof. Dr. Pap Norbert és Rabb Szabolcs, a PBKIK titkára

Valamennyi díjazottunknak szívből gratulálunk, munkájuk során további sikereket kívánunk!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamennyi díjazottjáról itt találnak bővebb információt:

https://pbkik.hu/2020/02/14/hirek/a-megye-gazdasaganak-legjobbjai-2019-ben/

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni