close
CímlapEgyetemi életBárki közülünk

Bárki közülünk

2023. március 30.

Nem vezetők és professzorok, hanem a Pécsi Tudományegyetem talán  kevésbé ismert emberei állnak  a Bepillantás című kiállítás központjában, melyet március 29-én mutattak be a Műszaki és Informatikai Karon. A tárlat a PTE összes campusán megtekinthető lesz majd, de online is böngészhető.


„Örülök, hogy a karunk az első állomása ennek a kiállításnak. Az érdeklődők figyelmét pedig felhívnám a plakátokon lévő QR-kódokra, mert azokon keresztül érhető el az, hogyan kötődnek a fotókon látható emberek a PTE-hez. A tárlat üzenete számomra az:

álljunk meg, és foglalkozzunk azzal, mennyire színes a PTE. 

A fotók Csortos Szabolcs munkái. Az ő neve mellett se menjünk el, hiszen régóta kíséri az egyetemi rendezvényeket, és nagy örömünkre óraadó is karunkon. Külön öröm a képek között MIK-es kollégát is viszontlátni” - mondta el dr. Medvegy Gabriella dékán, mielőtt köszönetet mondott volna a szervezőknek.
Szeberényi Gábor, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont igazgatója elmondta: „Az alapgondolata az Universitas fogalmáról indul ki. Humán fókuszt ad, és nemcsak a fotó alanyait, hanem a kötődéseiket is megmutatja. Bármelyikünk lehetne a fényképeken, így,

amikor végignézik a kiállítást, gondoljanak arra, hogy Önök is részesei ennek az egyetemnek.” 

„A kiinduló ötletünk az volt, hogy átlagpolgárokat emeljünk ki. Megválaszolnám a tárlat kapcsán eddig leggyakrabban nekünk szegezett kérdést is:

Miért pont ezek az emberek a szerepelnek a képeken?

Nos, ebben volt egy adag szubjektivitás is, de a karoktól is kértünk segítséget annak érdekében, hogy minél sokszínűbb legyen ez a tárlat. Minden portré ott készült, ahol alanya dolgozik, és minden rollupon szerepel az is, mit jelent az illető számára az, hogy PTE. Mindenhol vannak problémák, de jó szívvel ajánlom a vallomások elolvasását, mert biztos vagyok abban, hogy mindenkit rögtön jókedvűvé tesznek” - mondta dr. Dezső Krisztina, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont történeti Gyűjtemények Osztály vezetője.


A megnyitón majdnem mindenki jelen volt, akiről portré készült a tárlathoz. Közülük sokan pózoltak a Csortos Szabolcs által róluk készült kép előtt, és fotóztatták magukat Csortos Szabolccsal. Kollégánk, Csortos Szabolcs - ahogy csak ebben az évben a statisztikáink szerinti negyvenhármat - ezt a rendezvényt is végigfotózta.

A tárlat ezen a linken keresztül tekinthető meg online.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni