close
CímlapEgyetemi életBiciklis reggeli a biztonságért

Biciklis reggeli a biztonságért

2021. szeptember 24.

Az Általános Orvostudományi Karon idén is megszervezte az EGSC (Angol-Német Hallgatói Önkormányzat) és a PTE ÁOK HÖK a már lassan hagyománnyá vált bringás reggelit az autómentes nap alkalmából. A főként külföldi hallgatókat megcélzó rendezvényen szeptember 22-én a kar főépülete előtt fél nyolctól az első 150 kerékpárral érkező orvostanhallgató reggelit és kávét kapott. Az ínycsiklandó péksütemények elfogyasztása közben a különböző szervezetek standjánál a közlekedésbiztonságról és bűnmegelőzésről informálódhattak a hallgatók.

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársaitól szórólapot kaptak az érkezők, melyben hasznos tanácsokat foglaltak össze a kerékpáros közlekedés szabályairól, a kerékpár kötelező tartozékairól, az ajánlott kiegészítőkről, a napos órák rövidülésével egyre aktuálisabb láthatóságról, az úttesten való átkelésről, a kerékpáros személyszállításról és a kerékpárutánfutó használatáról is.

Kiemelték a kerékpáros bukósisak használatának fontosságát, amely komoly fejsérülésektől mentheti meg a viselőjét.

Ezen túl a standon különböző biciklis kellékeket sorakoztattak fel, mint például kerékpárzár, csengő, lámpák, és ezeket mind odaadták a hallgatóknak, akiknek éppen valamire szükségük volt.

A Katasztrófavédelem képviselőinél virtuális valóság szemüveg segítségével különböző szimulációkban lehetett részt venni. A programból a külföldi diákok sem maradtak ki, hiszen a szervezők arra is figyelmet fordítottak, hogy legyen ott valaki, aki mindent el tud nekik magyarázni és szükség esetén fordítani is tud számukra.

A résztvevő hallgatók is pozitívan nyilatkoztak az eseményről:

“Nagyon értékelem, hogy a hűvös idő ellenére is kint voltak és mosolyogva adták oda a reggelit, és még repetát is kaptam.”

“A péksütemény extra energiát nyújtott a délelőtti zh-ámhoz.”

“Egy szép kék csengővel lettem gazdagabb, amin még az egyetem logója is szerepel.”

A bringás reggelinek valóban látható eredményei is lettek, a kerékpártároló már reggel nyolckor roskadásig tele volt. Szerintem mindenki számára öröm (persze azokat kivéve, akiknek érkezéskor kutatniuk kellett a még üres helyek után), hogy ennyi fiatal fordít figyelmet már kora reggel a testmozgásra.

Ahogy John. F. Kennedy is megfogalmazta:

„Semmi sem fogható a kerékpározás egyszerű öröméhez.”

Adrián Luca

Adrián Luca

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni