close

Boldogság!

2021. július 23.

Pont Ott Partit tartott július 22-én a Pécsi Tudományegyetem. A központi rendezvény a pécsi Széchenyi téren volt. A város szívében standokkal vártak minden olyan középiskolást, aki aznap este izgulhatott, hogy vajon elegendőek lesznek-e a pontjai ahhoz, hogy bekerülhessen álmai szakjára. Az eseményt a Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási Irodája koordinálta.

Becsléseink szerint már a program kezdetén meghaladta a résztvevők száma a két évvel ezelőttit (tavaly, a járványhelyzetre való tekintettel nem lehetett ilyen partit szervezni).
A ponthúzás előtt dr. Bódis József államtitkár, dr. Miseta Attila rektor, Péterffy Attila polgármester és Koltai Arnold EHÖK-elnök üdvözölte a népes hallgatóságot.
Pontban 8-kor, a közös visszaszámlálás után a kivetítőn megjelentek a ponthatárok. Ilyenkor mindig szól a zene, de a tömeg maga egy fél pillanatra elhallgat. A csendet aztán örömsikolyok törik meg, és a már egyetemistákká vált fiatalok a mobiljukra érkezett megerősítő üzenet után őrült telefonálásba kezdenek, hogy tudassák mindenkivel a jó hírt.
Legyenek egyetemista éveik legalább olyan emlékezetesek és színesek, mint a szappanbuborékok, amiket 2021 nyarán a Pont Ott Partin fújtak.

A felvételi eredményekeről további info ebben a cikkben olvasható.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni