close
CímlapEgyetemi életA Cserpes világ - az időzítés a nem mindegy

A Cserpes világ - az időzítés a nem mindegy

Cserpes István volt a vendége március 22-én a Janus Pannonius Szakkollégium által szervezett előadásnak. A Cserpes Sajtműhely alapítója sikerének titkát is elárulta az érdeklődőknek.

Cserpes István, aki 2012-ben elnyerte az Év vállalkozója díjat "Merész újító" kategóriában tartott előadást a sajtműhely eddigi 24 évéről. 

fotó: Csortos Szabolcs

Beszélt arról, milyen egy start-up vállalkozás elindítása, mik az azzal járó nehézségek. Kiemelte, hogy az időzítés a nem mindegy egy vállalkozásnál:

”Lady Gagát és Madonnát 500 éve máglyán égették volna el”.

És milyen igaza van! Szerinte a vállalkozás és az emberi élet nem egy idővonalra, hanem inkább egy mátrixra hasonlít: később derül csak ki, mi hogyan kapcsolódik egymáshoz. És hogy Cserpes István szerint mikor jön el a vállalkozásalapítás ideje? Ezt senki nem tudja megmondani. Erre nincs matematikai képlet. S ez csak az egyik bökkenő: nagy kihívás a megfelelő munkatárs megtalálása és megtartása is.

Fotó: Csortos Szabolcs

Egy család, rengeteg lelkes kolléga és megfelelő szakmai tudás

áll a Cserpes Sajtműhely és Tejivó sikere mögött. Előadása végén Cserpes István hangsúlyozta: szeretnék, és kell is tartaniuk a színvonalat, hisz ez az erősségük: a vásárlók visszajelzése révén tudnak fejlődni.

Hári Viktória

Hári Viktória

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni