close
CímlapEgyetemi életDiaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíj

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíj

2023. december 27.

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik

az Európán kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.

Az Ösztöndíjprogram célja, hogy magas színvonalú magyar felsőoktatási képzések biztosítása révén támogassa az ösztöndíjasok szakmai fejlődését, magyar nyelvtudásuk és  identitásuk elmélyítését. A diplomaszerzést követően az ösztöndíjasok versenyképes tudással és készségekkel térnek haza, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan támogassák közösségüket, megőrizzék a magyar értékeket és megerősítsék a Magyarország és a diaszpóra közötti kapcsolatokat.
Az ösztöndíj sok képzés kapcsán elérhető, és számos előnnyel jár a sikeres pályázó számára, egyebek között mentori segítséget, az oktatás önköltségének megfizetése alóli mentességet, havi ösztöndíjat évi 12 hónapon át (előkészítő, osztatlan mester, valamint alap (BA/BSc)- és mesterképzés (MA/MSc) esetén 43.700 Ft/hó, doktori képzésben részt vevő hallgatók esetén az első két évben/ a képzés-kutatás időszakban havonta 140.000 Ft/hó, a második két évben/kutatás-disszertáció időszakban havi 180.000 Ft/hó).

A 2024/2025-ös tanévben elérhető ösztöndíjakra 2024. január 31-ig lehet pályázni!

További info:
https://diasporascholarship.hu/hu/
diasporascholarship@tpf.hu

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni