close
CímlapEgyetemi életDoktor bácsi, meggyógyítaná a macimat?

Doktor bácsi, meggyógyítaná a macimat?

2017. március 20.1302Megtekintés

Kígyózó sor fogadott az idén ötödik alkalommal megrendezett Teddy maci családi napon, március 18-án az ÁOK Romhányi György Aulájában.

A rendezvény az egészen piciktől kezdve az iskolásokig vonzotta a gyerekeket, sőt volt, aki igazán korán, anyuci pocakjában kezdte. Néhányan megszeppenve, félénken közlekedtek az orvosi kar épületében, de volt, aki már jól ismerve azt navigálta a többieket. A gyerekek izgatottan futkorásztak az asztalok között, szüleikkel a nyomukban. Kipróbálhatták, hogy milyen egy igazi műtét, természetesen szigorúan medve pácienssel.

Beöltözhettek műtősruhába, és felszerelést is kaptak, ráadásul egy leendő doktornéni vagy doktorbácsi asszisztált a gyerkőcöknek.

A nagyobbak emellett érdekes feladatsorokat tölthettek ki, megtanulhatták az újraélesztés fortélyait, és még sebeket is elláthattak (természetesen szigorúan műsebeket). Ha a kötszer, vagy a fertőtlenítőszer elfogyott volna, pár lépésnyire megtalálható volt minden a Maci Laci Patikában. Nem kellett messze menni, hogy megtaláljuk, a berendezett mama szobát, vagy inkább maci szobát? Ez tele volt játékmackókkal, és a gyerekek rendelkezésére állt egy fotós fiatalember is, hogy megörökítse a napot. De aki maga is macivá vagy más kedvenc állatkájává akart válni, azt is megtehette az arcfestés asztalkánál. És ha már a séta végéhez közeledünk, és kezdünk kifáradni, leülhetünk a Mackó cirkusz soraiba, és erőt meríthetünk a show kezdetéig. Persze nem hagyhatták ki a „szórakozásból” a szülőket sem: aki nem a csöppsége után rohant éppen, megmérhette vércukorszintjét, vérnyomását, és akár a mumus testtömeg indexet is. Na igen, én ennyire nem voltam bátor, viszont a rendezvény hangulata remek volt, megmosolyogtatott, és nemcsak a gyerekek élvezték a lehetőségeket és az egész napos programot, hanem a szülők,  sőt, a leendő orvosok is. Egy két gyerkőccel érkezett anyuka megjegyezte, hogy

az egyik kislánya eddig rettegett az orvosoktól, de úgy néz ki, javul a helyzet.

A Teddy maci családi nap nem csak arra volt jó, hogy összehozza a családot, és lefoglalja a gyerekeket, hanem hogy új lehetséges opciót is nyújtott a terveikhez: ha felmerülne a kérdés, hogy „mi leszel ha nagy leszel”, lehetséges, hogy a válaszok között a hercegnő, a tűzoltó, az autóversenyző, a rendőr, ne adj Isten a vécépucoló mellett ezentúl biztosan fellelhetjük az orvost is. Ki tudja, lehet, hogy a jövőbeli doktornénikkel, -bácsikkal sétáltam egy teremben.
Csak éljem meg!

 

Füle Dóra

Füle Dóra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni