close

Educatio 2022

2022. január 13.

Hibrid formában rendezték meg az idei Educatio kiállítást a budapesti Hungexpo területén. A magyar felsőoktatás meghatározó intézményei – köztük természetesen a Pécsi Tudományegyetem! - kivétel nélkül képviseltették magukat az egyetemi képzések országos szemléjén. A középiskolásoknak idén is van miből válogatni!

Educatio 2022

Globális és digitális kihívásoknak próbál megfelelni Magyarország, így szükségszerű, hogy a hazai egyetemek időszerű és jól használható tudást adjanak át a hallgatóknak. „Most a felsőoktatás megerősítése a legfontosabb!” – szögezte le Palkovics László miniszter az esemény megnyitóján.

Palkovics László miniszter az esemény megnyitóján

Az Oktatási Hivatal képviseletében Brassói Sándor elnök köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta: a fiatalok visszajelzései alapján fejlesztettek a felvi.hu rendszerén. „Megtalálni a jelentkező számára legjobb felsőoktatási intézményt nehéz feladat, s ebből a szempontból a felvételi eljárás legfontosabb szakasza éppen a mostani, hiszen a döntést hamarosan meg kell hozni” – mondta el Brassói Sándor. Az Oktatási Hivatal azt is hozzátette: érdemes a Diplomás Pályakövető Rendszer adatait is figyeli, hiszen az abból nyert statisztikák is sokatmondóak.

„Egyetemistának lenni jó, és az egész ország büszke is lehet az egyetemistákra” - jelentette Murai László, a HÖOK elnöke célozva arra, mennyire heroikus szerepet vállaltak a hallgatók a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Azt is elmondta: a HÖOK a hozzáférhető felsőoktatásért és az értékes diplomákért dolgozik. „Ezek sínen is vannak” – mondta Murai László.

Az Educatio kiállítás még két teljes napon keresztül várja az érdeklődőket, további infó itt:

https://www.facebook.com/educatiokiallitas/

https://www.educatioexpo.hu/

További információk:

Instagram: Irány a PTE
Weboldal: pte.hu/felveteli
E-mail: iranyapte@pte.hu

 

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni