close
CímlapEgyetemi életEgészségfejlesztő foglalkozás és jótékonysági gyűjtés a PTE PEAC csapatával

Egészségfejlesztő foglalkozás és jótékonysági gyűjtés a PTE PEAC csapatával

2021. május 13.

2021. június 9-én a PTE PEAC csapata egészségfejlesztő foglalkozást és jótékonysági gyűjtést tart a pécsváradi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI)  gyermekeiért.

Az EGYMI intézményben sajátos nevelési igényű tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek nevelését-oktatását látják el. Gyógypedagógusaik, szakembereik odaadó szakmai munkájuk révén képesek megteremteni az esélyegyenlőség lehetőségét az itt tanuló gyermekek életében, mindezzel elősegítve a fiatalok társadalmi beilleszkedését.

Az iskola kiemelt célja, az értelmi fogyatékossággal élő gyermekek és tanulók életminőségének javítása, szocializációs lehetőségeinek segítése. A pedagógiai munka során a különböző fogyatékossági típusoknak megfelelően folyik a nevelés-oktatás, azaz a sajátos nevelési igényű gyermekek, fiatalok számára olyan befogadó, egyben ösztönző pedagógiai légkört teremtenek, mely igazodik a gyermek tudás-és fejlettségi szintjéhez, fejlődési üteméhez. Az alapozó szakaszokat követően elsősorban az önálló életvitelre és a munkára való felkészítés valamint a szakiskolában a szakmai képzés, a munkaerőpiacra történő felkészítés kerül a fókuszba.

Tegyünk együtt az EGYMI-s gyermekekért!

További információk »

 

PTE ETK

PTE ETK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni