close
CímlapEgyetemi életEgyházmegyei-egyetemi ösztöndíj a PTE KPVK pedagógushallgatóinak

Egyházmegyei-egyetemi ösztöndíj a PTE KPVK pedagógushallgatóinak

A Pécsi Egyházmegye harmadik alkalommal részesítette tanulmányi ösztöndíjban a PTE KPVK pályakezdő pedagógusait. Az elismeréseket Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó adta át a Püspöki Palotában, november 26-án.

Az ösztöndíj kiemelt célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik tanulmányaikat a Pécsi Egyházmegye által fenntartott köznevelési intézményben szeretnék hasznosítani, továbbá a hitélet útján, a Szentlélek erejével nevelni a gyermekeket.

A járványügyi rendelkezések betartása mellett az ösztöndíjban részesített fiatalokat Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, Felföldi László kinevezett megyéspüspök és Tóth László közoktatási főmunkatárs fogadta a Püspöki Palotában.

Az idei ösztöndíjasok: Kollár Kinga Kata nemzetiségi óvodapedagógus szakos végzős hallgató, a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium Szent Balázs Tagóvodájának munkatársa; Ormándi-Máthé Annamária óvodapedagógus; és Ormándi Lázár Boldizsár testnevelés-hittan tanár.

„Az ösztöndíjprogramot a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem közösen hozta létre azok számára, akik szívvel szolgálnak az oktatás területén. Örülök, hogy ezzel hozzájárulhatunk az itt ülő pályakezdők munkájához, akárcsak annak, hogy a személyes találkozónak köszönhetően megismerhetjük az elkötelezett hallgatókat. A díjjal azt is hangsúlyozzuk, hogy milyen fontos a katolikus pedagógusok munkája, ezért azt kérem az ösztöndíjasoktól, hogy szakmai kompetenciájukkal és hitbeli meggyőződésükkel oktassanak” – mondta Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó.

Forrás: https://pecsiegyhazmegye.hu/hirarchivum/4101-atadtak-a-pecsi-egyhazmegye-es-pte-kozos-osztondijait

Kép: Harasztovics Arnold

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni