close
CímlapEgyetemi élet Együttműködés a fiatal tehetségek támogatására

Együttműködés a fiatal tehetségek támogatására

2022. február 24.

Szorosabbra fűzi kapcsolatát a Mathias Corvinus Collegium és a Pécsi Tudományegyetem. A két intézmény ezzel is segíti a városban és a régióban élő fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában. Az együttműködési megállapodást az MCC részéről Constantinovits Milán szakmai főigazgató-helyettes, a PTE képviseletében pedig Miseta Attila rektor írták alá az egyetem épületében.

A két intézmény együttműködése kiterjed egyebek között az oktatási tevékenységek összehangolására, kölcsönösen előnyös alapokon nyugvó felvételi kampányok megvalósítására, valamint közös szakmai rendezvények szervezésére is. Az MCC és a Pécsi Tudományegyetem együttes célja például

a közös kapcsolati háló kiépítése és hasznosítása, a hátrányos munkaerőpiaci helyzetű csoportok, valamint a határon túlról érkező magyar diákok támogatása is, de emellett együttműködést terveznek kutatási- és tananyagfejlesztési tevékenységekben is.

„Az MCC a következő években Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen teszi elérhetővé képzéseit, amely helyszínek közül kiemelt szerepet szánunk pécsi központunknak, ahol a teljes képzési kínálatunk elérhető a fiatal tehetségek számára. Pécs és a régió versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú lehet az MCC és a PTE közötti hatékony együttműködése, amely egymás munkáját kiegészítve biztosít versenyképes tudást a magyar fiataloknak” - fogalmazott a megállapodás aláírása kapcsán Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese.
„A Pécsi Tudományegyetemen a tehetséggondozás hagyományosan fontos területnek számít, amelyet kari és összegyetemi szinten egyaránt támogatunk. A tehetségek felkarolása, motiválása nem csak az egyetem számára fontos, hiszen a korszerű, folyamatosan megújuló ismeretanyaggal és innovatív szemlélettel felvértezett hallgatóink a város, a régió, sőt az ország számára is versenyképes szaktudást biztosítanak. A PTE és az MCC között ma megkötött keretmegállapodás

szervesen illeszkedik a PTE tehetséggondozási stratégiájához, amely a jelenlegi és a jövőbeli hallgatóink számára is új perspektívákat kínál”

- hangsúlyozta Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni