close
CímlapEgyetemi életEgyüttműködés a tehetségsegítő pedagógusok képzéséért

Együttműködés a tehetségsegítő pedagógusok képzéséért

2023. május 04.

A tehetséggondozásban aktív szerepet vállaló pedagógusok továbbképzését segítő program megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja és Suki Alíz, a Danube Education Alapítvány kuratóriumi elnöke a PTE KPVK szekszárdi campusán május 3-án.

A program keretében a kar Dunaújvárosi helyszínnel is meghirdeti a tehetséggondozás és készségfejlesztés új módszereit megismertetető, akkreditált pedagógus továbbképzési tanfolyamait és szakirányú továbbképzéseit.

A résztvevők által egyaránt példaértékűnek minősített együttműködési megállapodás aláírásra került sor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának szekszárdi campusán. A PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor és a Danube Education Alapítvány kuratóriumi elnöke, Suki Alíz által aláírt megállapodás elsődleges célja a közoktatási tehetséggondozási munka hatékonyságát növelő, pedagógus továbbképzési programok meghirdetése.
Ennek keretében a PTE KPVK többek között olyan képzéseket indít dunaújvárosi helyszínnel, mint „A logikus gondolkodás fejlesztése Dienes Zoltán játékaival”, vagy a „Tehetséggondozás a pedagógiai gyakorlatban”. Az Alapítvány a képzésre jelentkező és az iskolai tehetséggondozási munkában feladatot vállaló pedagógusok számára ösztöndíjat ajánl fel, akik így ingyenesen végezhetik tanulmányaikat az általuk kiválasztott tanfolyamokon és továbbképzési szakokon.

PTE KPVK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni