close
CímlapEgyetemi életElismerésben részesültek a tanár- és pedagógusképzés legkiválóbb mentorai

Elismerésben részesültek a tanár- és pedagógusképzés legkiválóbb mentorai

2022. szeptember 07.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja augusztus 30-án rendezte meg az idei díjátadó ünnepségét a Tanévindító Mentor Fórumon a Tudásközpontban.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja által alapított díjak és az idei év díjazottjai:

AZ ÉV MENTORTANÁRA címet 2022-ben Láng Eszter, a pécsi Gandhi Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mentortanára érdemelte ki,

AZ ÉV MENTORPEDAGÓGUSA Molnárné Wéner Ágnes, a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda szakvezető óvodapedagógusa lett.

AZ ÉV VEZETŐTANÁRA kitüntető díjban Száraz Tamás, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda vezetőtanára,

AZ ÉV VEZETŐPEDAGÓGUSA kitüntetésben Aczél Ildikó, a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda szakvezető tanítónője részesült.

A díjazott pedagógusok a PTE pedagógusjelölt hallgatóinak mentorálásában, iskolai gyakorlataik vezetésében végeznek tartósan kiemelkedő színvonalú, példa értékű munkát. A pedagógusutánpótlás kinevelésében végzett odaadó tevékenységük elismeréseként a Mentor Fórum ünnepi keretei között emlékplakettet, oklevelet vehetnek át és pénzjutalomban részesültek.
A szemeszterenként egyszer megrendezett Mentor Fórum célja a tanárképzésben résztvevő vezetőtanárok, gyakorlatvezető mentortanárok, intézményvezetők tájékoztatása a tanárképzés aktuális kérdéseiről. A mostani fórumon a tanárképzés 2022-ben történt átalakítása következtében az iskolai gyakorlatok megváltozó rendszere volt a téma.
A rendezvényt Prof. Dr. Fedeles Tamás, a PTE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg, majd Turi Katalin, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatója és Dr. Gerner Zsuzsanna, a PTE Tanárképző Központ főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.
Ezt követően Dr. Arató Ferenc, a PTE Neveléstudományi Intézet intézetigazgató-helyettese, egyetemi adjunktus előadásában Az új tanárképzés pályaismereti és pályaszocializációs gyakorlatai a Pécsi Tudományegyetemen kerültek a fókuszba. Jurisics Judit, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatóhelyettese a PTE Gyakorló Iskolában teljesítendő új tanárképzés tanítási gyakorlatait mutatta be. Papp Tamás, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma mentortanára Az új tanárképzés féléves összefüggő egyéni iskolai gyakorlata, új elemek, benne régi jógyakorlatok és "Mentormotiváció" címmel tartotta meg előadását.
A Fórum második részében Az Év Mentortanára, Az Év Mentorpedagógusa, Az Év Vezetőtanára, Az Év Vezetőpedagógusa címek ünnepélyes átadására került sor, majd a nyugdíjba vonuló partnerintézményi igazgatók és gyakorló iskolai vezetőtanárok köszöntésével zárult a rendezvény.

Tanárképző Központ

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni