close
CímlapEgyetemi életElkezdődött a PTE új Fogászati Elméleti Tömbjének kivitelezése!

Elkezdődött a PTE új Fogászati Elméleti Tömbjének kivitelezése!

Az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, a Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése projektcímű pályázat 6 868 840 002 Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében a Szigeti út – Tüzér utca - Athinay út és Lovarda utca tömbjének Észak-nyugati részén valósul meg a PTE új Fogászati Elméleti Tömb 5 szintes, 2750 m2 hasznos alapterületű, 61 db fogászati székes oktatási intézménye.

A kivitelezés 2020.március 16-án elkezdődött, a Pécsi Tudományegyetem átadta a munkaterületet a STRABAG Építő Kft-nek. A kivitelezés várható ideje 18 hónap. A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése és épület racionalizálása nyomán a régi belvárosi rossz energetikájú ingatlanok helyett az orvosi kampuszhoz közel, modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet. A létrejövő ingatlan kapcsolatai szervesen illeszkednek majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szinten több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik. Az új ingatlan tervezését a Masszi Építész Iroda Kft. jegyezte.

Az önálló pécsi fogorvosképzés az 1970-es évekre vezethető vissza, 1975-ben adták át a képzésnek jelenleg otthont adó Dischka Győző utcai épületet, amelynek kapacitását kb. 100-120 hallgató magyar nyelvű képzésére méretezték. A 2000-es évektől kezdődően az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint 500 hallgatója van. A jelenlegi telephely nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit. A beruházással a Pécsi Tudományegyetem egy olyan fogorvosi oktatási központot hoz létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan hallgatók képzésének, a szakfogorvos képzésnek és a szakorvosok élethosszig tartó továbbképzésének egyaránt.

 

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni