close
CímlapEgyetemi életElsősegélyben az elsők: PTE SZESZI

Elsősegélyben az elsők: PTE SZESZI

Három internetes forduló után első helyen jutott be a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (PTE SZESZI) csapata az Elsősegély-ismereti Verseny országos döntőjébe. A járványhelyzetre való tekintettel a döntő online zajlott le a napokban, a PTE SZESZI modern elsősegélytermében. Végül az országos döntő egészségügyi kategóriájában a pécsi csapat végzett az első helyen.

Rendkívüli körülmények között is helyt álltak tehát a versenyzők, és a kötelező elemek teljesítése után számos szituációt oldottak meg. „Profi ellátási sorozatot láthattunk" – hangzott el a zsűritől az ellátási feladatok befejeztével.

„A verseny célja a tanulók elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztése volt. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy iskolánk tanulói ilyen eredményesen szerepeltek, melyből látszik, hogy az elmélet mellett a gyakorlati képzésre is komoly hangsúlyt fektetünk” – hangsúlyozta Tratnyek Magdolna, a PTE SZESZI igazgatója.

Balról Dr. Tratnyek Magdolna igazgató, a csapat tagjai: Katona Zsófia (12. B), Dancsó Emese (10. C), Buczku Mercédesz (10. C), és Miklósné Szalai Edina felkészítő tanár.

A Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolája a térség és Baranya megye elsőszámú egészségügyi szakképzője. A közel 70 éve működő intézmény az egészségügy mellett, a szociális és sport ágazati képzések szakmai oktatását is ellátja, nem csupán a 9. évfolyamra épülő nappali rendszerű képzésben, de az érettségivel rendelkező, szakmát tanulni vágyó felnőttek körében is.

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni