close
CímlapEgyetemi életEmployer Branding-díj: PTE a Családokért

Employer Branding-díj: PTE a Családokért

Példaértékű munkáltatói márkaépítési gyakorlatáért kapott különdíjat a Pécsi Tudományegyetem PTE a Családokért programja

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) idén immár ötödik alkalommal hirdette meg az Employer Branding Awardot, mely azóta a HR és PR szakma legelismertebb díjává nőtte ki magát. A pályázat a példaértékű munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazza és mutatja be a szakmai közönségnek évről évre.

„Idén is csaknem 30 pályázat érkezett, ráadásul egy olyan időszakban, amikor a koronavírus-járvány miatt a legtöbb cég tűzoltással volt kénytelen foglalkozni.” – méltatta a pályázókat Kádár Balázs, az Employer Branding Award díj alapítója. Idén elsőször egy új kategóriával bővült a pályázati lehetőségek köre: nyitottak az állami intézmények felé is.

A Pécsi Tudományegyetem a PTE a Családokért projekttel pályázott, melyet az EMMI 2018-as kezdeményezése után tavaly önálló programként folytatott az Egyetem. A projektet a Kancellária az egyetem más egységeivel szorosan együttműködve koordinálta, egy maroknyi, 8-10 fős csapat dolgozott eredeti munkakörén felül a programok sikeréért. „A család nem elszigetel a munka világától, karrierépítéstől, hanem nagyon is inspirálja azt.” – ez volt mind a pályázati anyag, mind a programban résztvevők egyik fő visszajelzése.

A PTE a Családokért program elnyerte a kategória különdíját. Az elismerést július 9-én a COVID-19 helyzet miatt virtuálisan adták át a munkaadóknak.

„Az állami szervezetek a piaci szektorokkal versenyeznek a tehetséges munkavállalókért. Ma a munkaadóknak stabilitást, megbízhatóságot, progresszivitást kell felmutatnia olyan vállalati keretek között, ami vonzó mind a meglévő, mind a potenciális munkavállalói részére. A PTE a Családokért programja kiváló példája mindennek!” – méltatta a pécsi Egyetem kezdeményezését Szányi Gabriella, a Budapest Kereskedelmi és Iparkamara marketing igazgatója, kommunikációs vezetője.

„Ez a díj lökést fog adni nekünk a továbbiakhoz is, hogy ezt a programot, melyet az egyetem vezetésével és az érdekképviseletekkel közösen vittünk véghez, tovább folytassuk. A célunk az, hogy erősítsük a munkatársaink kötődését az egyetemünkhöz, és a PTE brand értékét a köztudatban is tovább növeljük.” – mondta el Dr. Papp Ildikó, a Pécsi Tudományegyetem Kancellária humánpolitikai igazgatója a díj kapcsán.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni