close
CímlapEgyetemi életA fehér köpeny varázsa

A fehér köpeny varázsa

2021. szeptember 22.

Ünnepélyes keretek között vehette át 399 hallgató a fehér köpenyét szeptember 17-én a PTE Általános Orvostudományi Kar dr. Romhányi György Aulájában az egyetemi és dékáni vezetéstől, valamint a klinikum és pre-klinikai tárgyakat oktató intézetek vezetőitől.

Az angol, német és magyar programban résztvevő harmadéves általános orvos és fogorvostan hallgatók ezen a szimbolikus jelentőségű eseményen, a White Coat Ceremony-n kapták meg fehér orvosi köpenyüket, mely azt jelzi, hogy megkezdték a preklinikai tárgyaikat.

A hallgatók a Dr. Romhányi György Aulában várták, hogy név szerint szólítsák őket. Ha nem viseltek volna maszkot, láthattuk volna, hogy az arcuk, míg kiértek, minden bizonnyal elszántsággal vegyes örömöt, visszafelé pedig magabiztosságot tükrözött. Amíg minden harmadéves megkapta a köpenyét a háttérben halk zene szólt, ami elűzte a feszült csöndet, és megható hangulatot teremtett.

Ahogy egyre többen öltötték fel a köpenyt, az aula szépen lassan teljesen fehérbe borult, ékes jeleként annak, hogy a fiatalok kezében a jövő.

Szívből gratulálunk! 

Az ünnepségről készült videó az EGSC Facebook oldalán megtekinthető »

Fotó: Csortos Szabolcs

Adrián Luca

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni