close
CímlapEgyetemi életFélmilliárd forint támogatásból fejlesztik a PTE Illyés Gyula gyakorló iskoláját Szekszárdon

Félmilliárd forint támogatásból fejlesztik a PTE Illyés Gyula gyakorló iskoláját Szekszárdon

2022. október 28.

2022 szeptemberében a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Semmelweis Egyetemmel konzorciumban pályázatot nyújtott be a „Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.2.3-22 számú konstrukció felhívására. A konzorcium egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyenlő megosztásban, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, európai uniós forrásból.

A Pécsi Tudományegyetem - a jogelődök hagyományaihoz híven - elkötelezett a minőségi pedagógusképzés és pedagógusutánpótlás biztosítása mellett. Széles pedagógusképzési portfólióval rendelkezik, mely a graduális képzésben az alsófokú pedagógusképzés alapszakjai, valamint a közismereti, szakmai és művészeti tanárképzés mellett a gyógypedagógiai képzést is magában foglalja.  Ehhez a gyakorlóiskolai szinten is a megfelelő színvonalú, 21. századi technikai, tárgyi igényeknek megfelelő munka biztosításához nélkülözhetetlen eszközöket és feltételeket szükséges teremteni.

Az EFOP-4.2.3-22-2022-00010 számú, „A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskolájának és a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Iskolájának fejlesztése” című pályázat keretében a Pécsi Tudományegyetem pedagógusképzésben elengedhetetlen, szekszárdi székhelyű PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda általános iskolai részének fejlesztése kerül a középpontba.

Az udvar modernizálása is a projekt része

A projektmegvalósítás során hangsúlyosan merül fel a nevelési-oktatási termek, azok elérését szolgáló folyosók és egyéb közös helyiségek felújítása, valamint a színvonalas oktatáshoz nélkülözhetetlen bútorok, eszközök beszerzése is. Ezen felül súlyozott szerepet kap a sport és futópálya, a játszóudvar modernizálása is.

A pályázattal lehetőség nyílik a magas színvonalú oktatásra, a testnevelés és sportolási lehetőségek javításával a gyermekek egészségének védelmére, testi fejlődésük elősegítésére.

A beruházás befejezése 2023 őszére várható. További célok között szerepel az iskola versenyképességének javítása, valamint a pedagógusok régióban tartása. 

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni