close
CímlapEgyetemi életMár lehet jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre

Már lehet jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre

2022. október 19.

Október 15-én elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás: már lehet jelentkezni a 2023 februárjában induló felsőoktatási képzésekre.

A jelentkezők 2022. november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni. A ponthatárokat várhatóan 2023. január 24-én hirdetik ki.

Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg. Az elmúlt években ebben az eljárásban a jelentkezők 75-85%-a mesterképzésre jelentkezett. Mesterképzésekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2023 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban, csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyekre a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet.

Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2022. november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk: a meghirdetett képzések, a határidők, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei, valamint a 2023. és a 2024. évi felvételi eljárásokra vonatkozó fontos információk itt olvashatók.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni