close
CímlapEgyetemi életFolyamatban lévő fejlesztések a PTE-n

Folyamatban lévő fejlesztések a PTE-n

Az Általános Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épületszárny építése a veszély- és járványügyi helyzetben a lehetőségekhez képest is jól haladt. A kivitelezést végző cég viszonylag gyorsan pótolta a megfelelő létszámú szakember állományt, valamint a speciális, egyedi gyártású anyagok szállítási nehézségeit is kezelni tudta, így a munkálatok július közepére befejeződnek, és megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel, amely augusztusban lezárul. Az elmúlt hónapokban többnyire külső munkálatok zajlottak, jelentős volt az északi park tereprendezése és a közlekedő felületek kialakítása.

A több mint kétmilliárd forintos Fogászati Elméleti Tömb beruházás az ütemterv szerint halad, területelőkészítés, alapozás, szerkezetépítés zajlott az elmúlt hónapokban. Ha minden az eddigiek szerint halad, úgy a 2021. augusztus-szeptemberi átadás tartható. Mindkét beruházás óriási jelentőséggel bír a pécsi orvostudományi képzés tekintetében, ugyanakkor kedvezően alakítja a Kar vizuális és infrastrukturális környezetét.

Az ötszintes és csaknem 2750 négyzetméter hasznos alapterületű oktatási intézményben több mint 60 fogászati szék kap helyet.

A beruházás során a régi belvárosi, korszerűtlen ingatlanok helyett az orvosi campushoz közel egy modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet a PTE, mert a jelenlegi telephely már nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit.

A létrejövő épület kapcsolatai szervesen illeszkedik majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez, és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szintben majd több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik.

A fejlesztéssel egy olyan fogorvosi oktatási központ jön létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan-hallgatók képzésének, a szakfogorvosképzésnek és a szakorvosok továbbképzésének egyaránt.

Az önálló pécsi fogorvosképzés a hetvenes évek közepén indult, amikor a képzésnek jelenleg otthont adó, 100-120 hallgatós kapacitásra méretezett épületet átadták. Az ezredfordulótól az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint félezer hallgatója van.

Both Vilma

Both Vilma

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni