close
CímlapEgyetemi életFotókampányt indít a PTE a Föld Napja alkalmából

Fotókampányt indít a PTE a Föld Napja alkalmából

2022. április 22.

A PTE Zöld Egyetem és a PTE Táncegyüttes április 22-én, a Föld napján induló környezetvédelmi fotókampányának egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor már észre sem vesszük, milyen pusztítás és szennyezés vesz minket körül. Inkább mosolyogva elfordítjuk a fejünket a másik irányba ahelyett, hogy tennénk ellene.

A kampány ezt bemutató részében ezért tűnnek fel a képeken látványos, szemet gyönyörködtető mozdulatok a gyakran meghökkentő valóságot ábrázoló háttér előtt. Így férhet meg egymás mellett a kecses spicc-cipőre emelkedés az elhajított szeméttel, a menő szaltó a természetbe kidobott gumiabroncsokkal, a könnyed emelés a műanyagokkal teli vízben, vagy éppen a légies ugrás a szmogban.

Ezzel párhuzamban a PTE környezetvédelmi törekvései is a tánc és az akrobatika eszközeivel jelennek meg a kampány másik részében, rámutatva, hogy lehet másként is. A Pécsi Tudományegyetem számtalan kezdeményezéssel igyekszik tenni a tisztább, élhetőbb jövőért, melyek közül a lehető legtöbbet próbálják bemutatni az ezeket ábrázoló fotók, mindezt természetesen zöld tánclépésekkel haladva.

A képeket a PTE Táncegyüttes facebook és instagram oldalain követhetik nyomon az elkövetkező hetekben.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni