close
CímlapEgyetemi életGyors segítség

Gyors segítség

2022. május 23.

Egy speciális inkubátor beszerzéséhez járult hozzá a Pécsi Első Lions Club. A szervezet még áprilisban rendezett jótékonysági bált, melynek teljes bevételét a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika részére ajánlotta fel. Az adomány átadására május 23-án került sor.
A Pécsi Első Lions Club gyorsan cselekedett: a vészhelyzet feloldását követően az első pécsi nagyrendezvények egyike a jótékonysági rendezvényük volt. A bál helyszínét, a Laterum Éttermet és a svédasztalos vacsorát kedvezményesen bocsátották rendelkezésükre.
A műsor is különleges volt: két tizenéves kislány bűvölte el zenei játékával a közönséget. Mind a ketten fogyatékkal élnek, nem a szemükkel és a fülükkel látnak, illetve hallanak, hanem a szívükkel. Kopa Dorottya 8. osztályos vak kislány zongorázott, míg Bencze Sára 7. osztályos hallássérült kislány fuvolázott. Fellépésük után a nemzetközileg is elismert, Kozarics Viktor dress -  WhiteWedding Esküvői Ruhaszalon – csodálatos manökenjeivel bemutatta gyönyörű saját tervezésű kollekcióját, ezzel is emelve az est fényét. Vastaps kíséretében a két fellépő is bemutatott egy-egy ruhát.
Rengeteg tombola adomány érkezett, és sokan, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre, a klub számlájára átutalták a regisztrációs díjat, illetve saját adományaikat.

A szervezésre rendelkezésre álló rövid idő ellenére az adományok összege elérte a 800.000 Forintot.

Ennek ünnepélyes átadására került sor május 23-án, a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A Klinika részéről dr. Kovács Kálmán igazgató és dr. Veszprémi Béla vette át az adományt, a Pécsi Első Lions Club részéről Hajdu Katalin elnök asszony, Szabóné Andreánszky Katalin alelnök asszony és Bana Gábor titkár úr vettek részt a ceremónián.
Az összeggel egy olyan speciális inkubátor beszerzéséhez járul hozzá a  Pécsi Első Lions Club, mely a klinikán született újszülött babák klinikán belüli, biztonságos szállítását segíti.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni