close
Címlap4. Minőségi oktatásHarmadik Kor Egyeteme

Harmadik Kor Egyeteme

A holnapi napon indul ismét útjára a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet támogatásával az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése jegyében.

A felsőoktatás szervezeti keretei között 2 szemeszterben megvalósuló előadássorozat kifejezetten az 50 év felettiek számára kínál magas minőségű, újszerű tudományos és kulturális programot színesítve a Szekszárdon elérhető művelődési lehetőségek palettáját. A tavaszi szemeszter első előadását május 14-én Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere, Gyurkovics János, a PTE KPVK dékánja, dr. Szécsi Gábor és Tóth Gabriella, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke nyitják meg.

Az előadássorozat részletes programja
2024. 05. 14. 15.00 óra
A nőrablástól a házasságkötésig - Dr. Nagy Janka Teodóra, a PTE KPVK tanszékvezető egyetemi tanárának előadása

2024. 05. 28. 15.00 óra
A legendák földjén - Kirgizisztán - Gruber László, MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár előadása

2024. 06. 18. 15.00 óra
A gyógyító tánc - Hágen Zsuzsanna táncművész, táncpedagógus, koreográfus előadása

2024. 07. 02. 15.00 óra
Válts életmódot! - Mikrobiotika a mindennapokban - Csizmadiáné Iller Katalin tapasztalati szakértő előadása

Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesekA képzésen résztvevők emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.
Helyszín: PTE KPVK (7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.), fsz. 52. terem
További információ:
Dr. Nagy Janka Teodóra
nagy.janka@pte.hu
 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni