close
Címlap3. Az egészség és a jóllétHárom PTE-s gyermekorvos is rangos elismerésben részesült

Három PTE-s gyermekorvos is rangos elismerésben részesült

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) éves szakmai elismeréseit a szervezet háromnapos keszthelyi nagygyűlésén vehették át a kitüntetettek a közelmúltban, számolt be a társaság honlapja. A PTE Klinikai Központ orvosai közül hárman is elismerésben részesültek.

A gyermekorvoslás területén kifejtett magas szintű tudományos tevékenység elismeréseképpen a Magyar Gyermekorvosok Társasága Kerpel-Fronius Emlékéremmel jutalmazta dr. Decsi Tamás csecsemő- és gyermekgyógyászt, neonatológust, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóját.

A kép jobb oldalán Dr. Decsi Tamás, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója

Ugyancsak a naggyűlésen adták át a Veres Gábor-mentordíjakat, mely kitüntetés célja a fiatal gyermekgyógyászok gyakorlati és elméleti képzését, gyógyító vagy kutató munkáját segítő, kiemelkedő mentori tevékenység elismerése. A mentordíjra rezidensek, fiatal szakorvosok jelölhették az általuk kiválasztott személyt 4 kategóriában. Idén négyen kapták meg a mentordíjat, közülük ketten is a PTE Klinikai Központ munkatársai:
Dr. Kardos Mária osztályvezető főorvos, Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ,  Mohácsi Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály főorvosa, valamint dr. Sándor György gyermekorvos, a Pécsi Tudományegyetem Családorvostani Intézet, Pécs MJV 41. sz. gyermekorvosi körzet orvosa.

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának díjazottjai (bj): dr. Arató András, dr. Kardos Mária, dr. Kriván Gergely, dr. Nagy Márta (Fotó:Gyermekorvosi Hírmondó)

 

Dr. Sándor György gyermekorvos

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk, a munkájukhoz további jó egészséget és sikereket kívánunk!

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni