close
Címlap4. Minőségi oktatásHatalmas nemzetközi sikert ért el a PTE MIK kiberbiztonsági csapata

Hatalmas nemzetközi sikert ért el a PTE MIK kiberbiztonsági csapata

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Kar (MIK) csapata „PTEnigma” néven egyedüli magyar csapatként képviselte hazánkat a Cisco CyberCUP kiberbiztonsági versenyen, nem is akárhogyan! Az első körben a 447 nevezett európai csapatból bekerültek a 16-os döntőbe, majd a pénteken online rendezett fináléban a rendkívül előkelő második helyezést szerezték meg, egyedül az olasz Bari Egyetem (Universitá Degli Studi Di Bari Aldo Moro) csapata tudta megelőzni a pécsi egyetemet, ők is csupán minimális előnnyel.

A csapatot felkészítő oktató, Gyurák Gábor a következőket mondta a döntőt követően: „A kiberbiztonsági és hálózatos területen ez egy nemzetközi szinten is jegyzett és elismert verseny, ezért azt gondolom, ennek a hírértéke messze túlmutat a kar, a PTE és Magyarország „kapuin”. A tegnapi eredmények kapcsán máris számos megkeresés érkezett hozzám más egyetemekről, belföldről és külföldről egyaránt. Például

az első helyezést elérő olasz Bari Egyetem is szívesen kooperálna csapatunkkal,

náluk is van Computer Science szak, illetve élénk az érdeklődés egy spanyol egyetem részről is, Barcelonából” – mondta el Gyurák Gábor.

A Műszaki és Informatikai Kar dékánja, Medvegy Gabriella professzor asszony hozzátette: „Nagyon büszkék vagyunk a résztvevő hallgatóinkra és oktatóinkra, hihetetlen ez a nagyszerű eredmény! Azt gondolom, ez a legjobb visszajelzés számunkra, hogy

az oktatásunk színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt”

– húzta alá a dékán.

A PTEnigma csapat tagjai, a címlapfotón balról: Tolnai Máté, Gyurák Gábor oktató, Nagy Katinka, Oláh Levente és Mohammad Elayan.

 A csapatot bemutató kisfilm itt tekinthető meg:

 

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni