close
CímlapEgyetemi életHatár a csillagos ég

Határ a csillagos ég

2018. május 12.

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a PTE Központi Regionális és Európai Tehetségpontja szervezésében vezetőképző program valósult meg  „A ma Kiválósága a holnap vezetője” címmel.

Április 25-én és 26-án a PTE tehetség-ösztöndíjasainak részvételével zajlott a képzés egy szakképzett tréner vezetésével, aki gondoskodott arról, hogy a nap végére a különböző karokról és tudományterületekről érkezett résztvevőkből igazi tehetségcsapat alakuljon.
A tréning változatos módszerei, biztosították a vezetői képességek fejlesztését, fejlődését. Az élménypedagógia, a drámapedagógia változatos eszköztára adott lehetőséget az egyéni és csoportos vezetői „kalandok” kipróbálására.  Az egyik legérdekesebb feladat alkalmával valódi irányítói leleményességre volt szükség egy magánkórház és egy innovatív repülőtér létrehozásához, melyet a menedzsmentnek a befektetői sajtótájékoztatón kellett prezentálnia.  

 Egyetemünk kiemelkedő egyéniségei önmaguk és társaik vezetői képességeit fedezhették fel, sokféle szemléletmóddal, attitűddel ismerkedhettek meg, és új ismeretekkel felvértezve vághatnak neki a majdani élesben történő vezetői kihívásoknak. A szakmai képességek pallérozása mellet megismerhették, a rekreációs tevékenységek különböző módszereit, technikáit mely a mindennapi alkalmazás és a stresszoldás fontosságát hangsúlyozta.

A kétnapos rendezvény sikerét a hallgatók példaértékű egyénisége, a különleges helyszín, a megszokottól eltérő, közös inspiratív tevékenységek, a tehetséggondozásban jártas, szakemberek garantálták. A különleges tehetségű hallgatók visszajelzéseiben a legfontosabb értéknek a sikeres hallgatók egymásra gyakorolt hatását, a kialakult új kapcsolatok, innovatív technikák, módszerek megismerését, a nézőpontváltás fontosságát hangsúlyozták. Az itt megtanultak segítik, hogy sikeresebbek legyenek a vezetőivé válás útján.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni