close
CímlapEgyetemi életHátrányos helyzetűeket segítő programiroda nyílik a PTE KPVK-n

Hátrányos helyzetűeket segítő programiroda nyílik a PTE KPVK-n

2022. június 03.

Együttműködési megállapodást kötött a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor valamint a Kárászné Dr. Rácz Lívia, a Diversitas Központ ügyvezetője  Szekszárdon. Az együttműködő felek elsődleges célnak tekintik a hátrányos helyzetűek képzettségének, foglalkoztatási helyzetének javítását, ennek érdekében közös képzési programokat kívánnak megvalósítani, valamint egy Programirodát terveznek létrehozni a Kar szekszárdi campusán.

A térségi hátrányos helyzetűek társadalmi felzárkóztatása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, valamint a Kárászné Dr. Rácz Lívia, Diversitas Központ ügyvezetője írt alá június 2-án, Szekszárdon. A megállapodás keretében a felek egy szakmai tanácsadási, kutatási és képzési feladatokat koordináló szervezetet hoznak létre Roma és Társadalmi Felzárkózási Programiroda néven a PTE-KPVK szekszárdi campusán.

Az együttműködő felek megállapodtak arról is, hogy a PTE-KPVK a Diversitas Központ bevonásával és szakmai segítségével megkezdi a társadalom- és vidékfejlesztési szakértő szakirányú továbbképzés kidolgozását és indításának előkészítését. A két féléves képzés célja olyan szakemberek képzése, illetve továbbképzése a hazai gazdaság és közigazgatás számára, akik társadalom- és vidékfejlesztés területén a társadalmi mobilitás és felzárkózás, valamint a helyi gazdaság fejlesztésének érdekében képesek programok és projektek komplex módon történő tervezésére, megvalósítására, elemzésére, értékelésére és fejlesztésére. A képzést elvégző hallgatók helyi önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási és gazdasági szereplők részére nyújthatnak szakmai segítséget, olyan társadalmi felzárkózást célzó fejlesztési programokban, amelyekben a társadalmi felzárkózás és a gazdaságfejlesztés szempontjai egyaránt érvényesülnek.

PTE

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni