close
CímlapEgyetemi életHauni tanszék a PTE MIK-en

Hauni tanszék a PTE MIK-en

2019. június 07.

Közös tanszéket alapított a PTE Műszaki és Informatikai Kara és a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.. A cél, hogy a jelenlegi technológiai világszínvonalat értő, ismerő és ipari környezetben alkalmazni is tudó gépész szakemberek szerezzenek diplomát.

A Hauni Technológiák Tanszék névre keresztelt szervezeti egység a  Mérnöki és Smart Technológiák Intézet keretein belül kezdi meg a működését 2019 őszétől.

Mint a neve is mutatja, elsősorban a mérnök, ezen belül is a gépészmérnök szakos hallgatók oktatásában fog a jelenleginél is nagyobb szerepet vállalni a Hauni. A közös tanszék mind az alap-, mind a mesterszakos diákoknak szervez előadásokat, és kihelyezett gyakorlatokat. A cél, hogy nagyobb legyen a gyakorlati oktatás súlya az egyetemi képzésekben, hogy magasan képzett, idegen nyelveket beszélő hallgatók szerezzenek diplomát, akik nemcsak a Hauni Hungaria Kft, valamint a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, hanem az egész Dél-Dunántúli régió számára biztosítani tudják a munkaerő-utánpótlást. A mérnökhallgatók a duális képzés keretében idejük felét egyetemi elméleti képzéssel, másik felét pedig a gyártósor mellett, gyakorlati ismeretszerzéssel tölthetik. 

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni