close
CímlapEgyetemi életHősöket gyártottak

Hősöket gyártottak

2019. július 02.

Villámlátogatásra érkezett az UnivPécs és az Universitas Televízió szerkesztőségeibe a PTE BTK Kreatábor idei fiatal csapata július 2-án. A diákok kipróbálhatták, milyen kamera előtt állni és beszélni és megismerkedhettek a legalapvetőbb tévés technikákkal, kulisszatitkokkal. Az UnivPécsnél – mivel a tábor a hős fogalma köré szerveződik – egy-egy fiktív hőst találtak ki, építettek fel, rajzoltak képregénnyé, majd formálták hírré a diákok, két csoportban.

A két hírt és képregényt változatlan formában közöljük:

A Zöld Lány újra akcióban!

Anna, a „Pécsi Zöld Lány” egyre ismertebbé válik! Rendszeres akcióival lépésről lépésre tisztítja a környezetet kis segítőjével, Tappanccsal. Múlt héten ismét beindult a szupercsapat, hogy megtisztítsák a magyarürögi és a deindoli-szentkúti részt a lerakott szeméttől. A helyiek közreműködésével pár nap alatt teljesen újjávarázsolták a környéket. Az újrahasznosított hulladékokból megkezdték egy ökojátszótér építését a lebontott Magasház területén, mely fiatal kortól nevel a környezettudatosságra és a fenntartható fejlődésre. Anna mindenkit arra buzdít, hogy kis dolgokkal járuljunk hozzá mi is a környezetünk megóvásához. „Sok kicsi sokra megy!”

Hol a hős hullája?

Óriási tragédia történt július elsején, amikor a Rét utcai árvaház kigyulladt. A tüzet feltehetően elektromos zárlat okozta, de egyesek gyújtogatásnak vélik. Hivatalos rendőrségi jelentés még nem történt. AZONBAN egy titokzatos, ismeretlen férfi felbukkanásának köszönhetően a gyermekek épségben kijutottak a lángok közül, ám a nevelők egyike feltehetően bennégett. A tűzoltók egy azonosíthatatlan holttestet találtak, amely valószínűleg nem a hősé lehetett. A férfiról az eset óta nincs semmilyen hír.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni