close
CímlapEgyetemi életHűtésoptimalizálás

Hűtésoptimalizálás

2023. június 02.

A tudatos energiafelhasználás áll a PTE június elsejétől érvényes Rektori–Kancellári–KK elnöki utasításának homlokterében. 

A Pécsi Tudományegyetemen a levegőt hűtő berendezések június 1. napjától használhatók, kivéve azokat a helyiségeket, ahol a hőmérséklet szabályozása a feladatellátáshoz folyamatos.

A klímák legalacsonyabb léghőmérséklete 26 °C lehet,

kivéve azokat a betegellátási és kutatási területeken, ahol a feladatellátáshoz ennél alacsonyabb léghőmérséklet szükséges.
A klímák üzemeltetésekor az ablakokat és ajtókat zárva kell tartani, szellőztetéskor a klímaberendezést ki kell kapcsolni! A munkaidő végén pedig a klímát ki kell kapcsolni.
Az utasítás hatálya a PTE minden szervezeti egységére érvényes, beleértve a köznevelési intézményeket is.
A központi légkezelőkkel rendelkező épületekben, azok használati funkciójától függően, a használó szervezeti egységekkel egyeztetve a hűtés az üzemidő utáni zárás időszakában központilag visszaszabályozásra kerül.
A PTE – az alaptevékenységei zavartalan és folyamatos ellátásának biztosítása mellett – 2023-ban is folytatja az energiaárak jelentős mértékű emelkedése miatti energia- és költségmegtakarítási intézkedések foganatosítását.

 

PTE

PTE

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni