close
CímlapEgyetemi életIdeiglenesen elköltözik a PTE Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztálya

Ideiglenesen elköltözik a PTE Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztálya

2021. október 13.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti, traumatológiai, fül-orr-gégészeti osztálya és műtői a közeljövőben megújulnak, átépülnek. A munkálatok miatt, a folyamatos és zavartalan betegellátás érdekében a klinika sebészeti osztálya 2021. október 18-a, hétfőtől a KK Akác utcai telephelyén (volt Honvéd Kórház) látja el a betegeit. A tervek szerint várhatóan másfél évig végzi ideiglenes helyén a gyógyító tevékenységét a sebészeti osztály.

Az egyértelműen sebészeti jellegű panaszokkal (sérülések, törések gyanúja, kisebb testfelszínt érintő égések, illetve gyakori gyermeksebészeti kórképekkel) az Akác utcai járóbeteg rendelésen kell jelentkezniük gyermekükkel a szülőknek 2021. október 18-tól, az ügyeleti időszakban is.

Nem egyértelmű sebészeti, általános gyermekgyógyászati panaszokkal (így például hányinger, hányás, hasfájás), légúti vagy emésztőrendszeri idegentestek gyanújával, mérgezésekkel, fejsérülések esetén kérik, hogy továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén jelentkezzenek!

A kérdéses esetekben az Országos Mentőszolgálat (112), illetve a klinika munkatársai telefonon (72/535-900, 38841, illetve 38811 mellék) is felvilágosítást adnak, segítséget nyújtanak a nap 24 órájában, éjjel-nappal.

A gyermekfülészeti járóbeteg ellátás továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti rendelésén történik a József Attila utcában.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felújítási munkálatok átmeneti időszakában a betegellátás továbbra is a lehető leggördülékenyebben történjen.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni