close
CímlapEgyetemi életIdén nyáron is online tanulnak a külföldiek magyarul

Idén nyáron is online tanulnak a külföldiek magyarul

2021. július 16.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja 22 évvel ezelőtt indította útjára a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, amely a tavalyi évhez hasonlóan, 2021-ben is online formában születik újjá, s 2. Digitális MagyarOK Nyári Egyetem címen kerül megrendezésre. Idén is sokan választották a monitorok előtt történő tanulást, négy kontinens 29 országából hetvenen ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával, vagy mélyítik el tudásukat.

Július 19-30. illetve augusztus 9-20. kötött kétszer két héten át jelentkeznek be az online oktatási felületre a hallgatók.
„Az online és a háromdimenziós nyelvtanítás ugyan rokon szakmák – hiszen a célunk a nyelvtudás fejlesztése –, ugyanakkor eltérő módszertani eszköztár is szükséges ahhoz, hogy hatékony legyen a tanítás. Sokat dolgoztunk azon az oktatóinkkal közösen, miként tudjuk működtetni az intenzív tanulást biztosító online kurzusainkat, s idén már nagyon sok tapasztalattal felvértezve folyhat nyáron is a munka.” – mondta el Dr. Pelcz Katalin, az esemény főszervezője, a program kapcsán.
Pelcz Kata elmondta, hogy az online térben is a nyelvtanulásé a főszerep. A diákok nem csupán azt tudhatják meg a nyelvórákon,

hogy mit tanuljanak, hanem azt is, hogy hogyan.

Hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, hogy mi miért történik, ők miként dolgozhatnak a leginkább célratörően. „Foglalkozunk fakultatív formában tanulásmódszertannal, illetve olyan fontos készéget is külön fejlesztünk, mint a kiejtés. Mindazonáltal igyekszünk az internetes felületen is közel hozni a magyar illatokat, formákat és ízeket. Lesz online kávéház, főzőklub és filmklub, esik szó hagyományokról, zenéről, történelemről és a baranyai látnivalókat is elvisszük a külföldi otthonokba.”

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni