close
Címlap3. Az egészség és a jóllétJanus a Vöröskeresztért

Janus a Vöröskeresztért

Véradásra buzdít a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium (JPKSZ)! A Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) közreműködésével rendezik meg a „Janus a Vöröskeresztért” véradó eseményt május 3-án. Regisztrálni április 26-ig lehet.

"Mindenki számára szerettük volna megteremteni annak lehetőségét, hogy

véradásával segíthessen másokon"

– meséli az egyik szervező, Kerpel Anna. A JPKSZ fontosnak tartotta, hogy minél több emberhez eljuttassák a véradás fontosságát, illetve bátorítsanak mindenkit, aki eddig valamiért félt belevágni. Emiatt összeállítottak egy olyan, a Facebook eseménynél elérhető anyagot, melyben a leggyakoribb véradással kapcsolatos kérdésekre válaszolnak, a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével.

A véradó esemény május 3.-án 9:00 és 12:00 között lesz a PTE KTK 323/1. (7622 Pécs, Rákóczi út 80.) termében. Április 26-ig lehet regisztrálni.

Praktikus tanács: a véradásra csak maszkban kerülhet sor, ezért arra kérnek mindenkit, hogy azt hozzon magával. Fontos, hogy előtte fogyasszunk sok folyadékot! Adminisztratív okokból a nemzetközi hallgatókat csak a Pacsirta utcai Pécsi Vérellátó Központban tudják fogadni.
„Édesapám rendszeres véradó, és az ő példáját látva alig vártam, hogy mikor betöltöm a tizennyolcat, én is adhassak vért. A mostani lesz a hatodik ilyen alkalom. Akitől valaha vettek már vért, az tudja, mivel jár: egy pici szúrást érzünk mindössze. Persze mindenkinek más a fájdalomküszöbe, de szerintem teljesen fájdalommentes az egész. A folyadékfogyasztás mennyisége nagyon-nagyon fontos, aki eléggé hidratált, az hamarabb végez a véradással” - mondta el Kerper Anna.
Az esemény a Felsőoktatási Véradó Hetek Felsőoktatási Véradóverseny keretein belül jön létre, mely révén a véradók nyereményjátékon is résztvesznek, és különböző fesztiválbelépőket nyerhetnek!

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz is, hogy minél előkelőbb helyet sikerüljön elérnünk a Felsőoktatási Véradóverseny során, ezzel is megmutatva milyen összetartó a PTE-s közösség!

- teszi még hozzá Kerper Anna, az egyik szervező.
Szeretettel várnak minden PTE-s hallgatót, oktatót, munkatársat, illetve külsőst is!

További infó a Facebook eseménynél: https://fb.me/e/11BB52aYW

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni