close
CímlapEgyetemi életA jótékonysági vadászat adományai

A jótékonysági vadászat adományai

2022. március 24.

Decsi Tamás a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója köszönetet mondott  a gyógyítást segítő adományokért Fejes Lászlónak, az Országos Jótékonysági Vadászat NKFT ügyvezetőjének. A több mint kétmilliós adomány forrása jótékonysági vadászatokból eredt.

A Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója elmondta, hogy bár a Gyermekgyógyászati Klinika költségvetése többszáz millió forint, de minden fillérnek megadott helyen kell szolgálnia a betegek érdekeit. Kevés forrás áll a rendelkezésükre, amely felett szabadon dönthetnek a klinika orvosai, a betegellátás aktuális igényeinek érdekében. Ezt a több mint két millió forint fölötti adományt – mondta Decsi Tamás – eszközökre költötték, melynek legfőbb eleme egy elektrosebészeti nagyfrekvenciás vágóeszköz, amelyet polipok eltávolítására és vérzések csillapítására lehet hatékonyan alkalmazni, de ugyanilyen fontos a betegágy mellett használható, azonnali eredményt adó véralvadásmérő, és a hordozható EKG-készülék, amelyek mellé még három darab csecsemőmérleget is kaptak kis betegek. Decsi Tamás köszönetet mondott a klinika dolgozói és a betegek nevében is.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat NKFT ügyvezetője elmondta, hogy egy ilyen átadási ceremónia ünnepnap a számukra, mert olyan betegekről, rászorultakról gondoskodhatnak, akik a „jövő zálogai”. Tavaly december 27-én zajlott a jótékonysági vadászat, Baranyában a vadásztársadalom összefogásából kettő millió 200 ezer forintot tudtak felajánlani a Gyermekklinika részére (75 vadász, két helyszínen vett részt a jótékonysági vadászaton). Immár harmadik éve támogatják hasonló összeggel a PTE klinikáját, és terveik szerint a jövőben is rendeznek majd jótékony célú vadászatokat.

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni