close
CímlapEgyetemi életKét új külső tanszékkel gazdagodott a PTE TTK

Két új külső tanszékkel gazdagodott a PTE TTK

2021. május 05.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK) oktatási, kutatási tevékenységének kiszélesítése, a piacon fellelhető gyakorlati tudásnak az oktatásba való integrációja céljából együttműködési szerződéseket kötött külső tanszékek létrehozására két gazdasági partnerével. Az IT HUB Külső Tanszék az informatika, az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék pedig a kémiatudományok és a biotechnológia területen jelent szoros együttműködést.

A PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézete (MII) és az Információmenedzsment Innovációs Klaszter Nonprofit Kft között hosszú évek óta mindkét fél számára gyümölcsöző szakmai együttműködés folyik, a Klaszter több cégével korábban már együttműködési megállapodásokat kötött a PTE TTK MII a programtervező informatikus és a gazdaságinformatikus szakos hallgatók szakmai gyakorlatának lebonyolítására.

Dr. Pap Margit intézetigazgató szerint

a Matematikai és Informatikai Intézet az IT HUB Külső Tanszék megalapításával szélesíti az oktatási, kutatási tevékenységeit, integrálja a piacon fellelhető gyakorlati informatikatudást az egyetemi képzésbe, melyek eredményeképpen magasan képzett, gyakorlatorientált tudással rendelkező hallgatók szerezhetnek diplomát az intézetükben.

A PTE Természettudományi Kar Kémiai Intézete és a Soft Flow Kft szoros együttműködést kíván folytatni a biotechnológiai szektorhoz tartozó oktatási, tudományos és kutatás-fejlesztési területeken. Az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék megalapításának célja az oktatási, kutatási tevékenységek bővítése, a gazdasági életben fellelhető gyakorlati tudás integrációja az oktatásba, illetve a mindkét fél előnyére szolgáló tudástranszfer elősegítése.

Dr. Lente Gábor intézetigazgató bízik abban, hogy

a külső tanszék közreműködésével szélesebb körű ismeretekhez, komoly szakmai gyakorlati tapasztalathoz is juthatnak hallgatóik, ezzel is növelve az intézetünkben szerzett diploma értékét.

A Soft Flow Kft a jövőben a külső tanszék keretin belül szoros szakmai együttműködést tervez kialakítani a PTE TTK egyéb intézeteivel is, különös tekintettel a Biológiai Intézetre.

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni