close
CímlapEgyetemi életA könyvtáros, mint szuperhős

A könyvtáros, mint szuperhős

2019. szeptember 20.1267Megtekintés

A Művészeti kar galériájában látható szeptemberi kiállítás már májusban látható volt a Képregényfesztiválon a Tudásközpontban. A tárlat egy egyetemistáknak, közép és általános iskolásoknak kiírt pályázat díjazott anyagából állt össze, melynek tematikája a könyvtáros, mint szuperhős volt.

Szeberényi Gábor nyitotta meg a kiállítást, köszöntő beszédében kiemelte, hogy szokatlan nézőpontból ábrázolják a könyvtárosokat: szuperhősként, így kitágítják a munkakör jelentését. Elmondta, hogy a fiatal korosztály szemében a könyvtár hagyományos szerepköre jelent meg elsősorban a fiatalok maximum 5 képkockás alkotásain. Némelyik képen felismerhető könyvtárosokat is találhatunk, de kevésbé a számítógépen adatbázisokat menedzselő mai könyvtáros alakja jelenik meg. Szeberényi a megnyitót azzal zárta, hogy reméli, ha belépünk egy könyvtárba, meglátjuk az ott dolgozókban a szuperhőst!

“Arról rajzoltam, hogy miért járnak az emberek könyvtárba” – mondta Erdősi Dávid, 13 éves általános iskolai tanuló. Szerinte azok az emberek hősiesek, akik lehetővé teszik, hogy ezt a mérhetetlen tudást, amit a könyvtárakban összegyűjtöttek, megismerjük.”

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni