close
CímlapEgyetemi életKooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj felhívás

Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj felhívás

2024. június 21.

Már elérhető az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program hallgatói ösztöndíj felhívása.

A pályázati felhívás, a kapcsolódó dokumentumok és az elektronikus pályázati felület az alábbi linken érhető el.

Pályázat benyújtója: doktori képzésben résztvevő vagy doktori képzésre jelentkezett és felvett hallgató

Támogatásra jogosultak köre: doktori képzésben résztvevő vagy doktori képzésre jelentkezett és felvett hallgató

Igényelhető támogatás: 400 000 Ft/hó/fő

Pályázat futamideje: 24, 31, 36, 43, vagy 48 hónap

Kutatási tevékenység típusa: Alapkutatás, Ipari (alkalmazott) kutatás, Kísérleti fejlesztés, Innováció, KFI célú beruházás, Iparjogvédelem, Piacra vitel

Pályázat értékelője: Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Doktori Tanácsa

Pályázat benyújtási határideje: 2024. június 30.  

Az EKÖP-KDP program a felsőoktatásban részt vevő hallgatói kiválóságot segíti olyan doktori képzésben részt vevő hallgatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes innovatív, kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak és akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül, vállalatoknál végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. Emellett a programban résztvevő hallgatók elkötelezettek a tudásuk megosztása, valamint a hallgatói tehetséggondozás mellett.

Az EKÖP-KDP további kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a kibővített STEM (matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai, agrártudományi, orvos- és egészségtudományi és művészeti) területeken vagy gazdálkodás- és szervezéstudományi tudományterületen –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában.

A pályázat keretében a kooperatív ösztöndíjas hallgató havi nettó 400 000 Ft-os támogatásban részesül. Az ösztöndíjast segítő, a pályázat megvalósításában közreműködő témavezető és szakértő szintén díjazásban részesül. Ennek értéke bruttó 120 000 Ft/hó.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseit a pályázati kiírás áttekintését követően a kdp@pte.hu e-mail címen teheti fel.

Prof. Dr. Komócsi András
az MTA doktora
tudományos rektorhelyettes

PTE Doktori Iroda

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni