close
Címlap11. Fenntartható városok és közösségekKörnyezetvédelmi díjban részesült a PTE KPVK

Környezetvédelmi díjban részesült a PTE KPVK

Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díjban részesült a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara

A környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Kart több száz jelölt közül választotta ki a 18 tagú szakmai bizottság.

Az elismerést az idei évben adták át először, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia épületében vehettek át ünnepélyesen a díjazottak.  

Napjaink kiemelkedő feladata, hogy foglalkozzunk és megoldásokat keressünk a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseire, amelynek kiemelkedő színterei tudnak lenni a felsőoktatási intézmények. A díjat olyan magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek ítélték oda, akik a legtöbbet tették a természet és a környezet értékeinek megőrzéséért.  A PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elhivatottan támogatja, hogy a jövő nemzedéke minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzen a jövőnket meghatározó fenntarthatóság témakörében.

A Kar dékánja, dr. Szécsi Gábor professzor kiemelte, hogy a környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében szervezett konferenciák, workshopok jó lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyetemi hallgatók, oktatók és a szakmában elismert kutatók elméleti előadásai mellett, a tudományos gyakorlatorientáltság is helyet tudjon kapni. Hangsúlyozta, hogy a Kar rendezvényei nyitottak minden érdeklődő számára.

PTE KPVK

PTE KPVK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni