close
CímlapEgyetemi életKöszöntötték a PTE „Ifjú Reménységei” -t

Köszöntötték a PTE „Ifjú Reménységei” -t

2019. október 01.

A Pécsi Tudományegyetemen szeptember 30-án köszöntötték az „Ifjú Reménységeket” - azaz az Országos Tudományos Diákköri Konferencián első helyezést elért hallgatókat és felkészítő tanáraikat, valamint a Pro Scientia díjat kiérdemelt hallgatókat, és a Mestertanár aranyérmet elnyert oktatókat. 

Az idei évtől kezdődően a pécsi intézmény nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy elismeréssel, kiemelt figyelemmel kezelje azokat a tevékenységeket, mellyel hallgatóik hozzájárulnak a PTE imázsépítéséhez, hírnevének öregbítéséhez, és azon oktatóik munkáját, akik nagy hangsúlyt fektetnek az arra fogékony hallgatók támogatására, a bennünk rejlő tudás és tehetség kibontakoztatására. 

A Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály szervezésében jött létre az ünnepélyes összejövetel, melyre a 2019-es OTDK-n első helyezést elért 33 hallgató és az őket felkészítő 46 témavezető kapott meghívást. A rendezvényen vehette át a PTE Jubileumi emlékérmét a hat Mestertanár és a nyolc Pro Scientia aranyérmes egyetemista. 

A résztvevőket Gábriel Róbert általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte, majd Miseta Attila rektor derűs visszaemlékezését hallhatták arról az időszakról, amikor az Általános Orvostudományi Karon mint TDK vezető tevékenykedett. 

A rendezvényen felszólalt még Korsósné Delacasse Krisztina adjunktus, a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület titkára, és Horváth Györgyi docens, a PTE Tehetségtanácsának elnöke is.

 

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni