close
CímlapEgyetemi életMarco Rossi is a PTE kiadványából tanul magyarul

Marco Rossi is a PTE kiadványából tanul magyarul

2021. február 26.

Ahogy arról Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a Facebook-oldalán beszámolt, elkezdett ismerkedni a magyar nyelvvel. Ez önmagában is örömteli hír, de fokozódik az örömünk, ha azt is hozzátesszük, hogy mindezt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gondozásában megjelent, Pelcz Katalin és Szita Szilvia által írt kiadvány, a MagyarOK segítségével teszi.

Marco Rossi fotója a hivatalos Facebook-oldaláról

Mint ismeretes, a magyar labdarúgó válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, amelyet – hacsak a pandémiahelyzet nem alakítja át a terveket – a nyáron rendeznek meg, többek között Budapesten. Elképzelhető, hogy a mérkőzések után Marco Rossi szövetségi kapitány már magyarul is nyilatkozik majd, hiszen ehhez megtette az első lépéseket.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy újabb Magyarországon élő, ismert külföldi választotta a mi kiadványunkat a nyelvtanulásra.” – adott hangot örömének Pelcz Katalin, a PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központ magyar programjának vezetője. „Egyre több hazánkban teljesítő sportember érzi fontosnak, hogy beszéljen magyarul, s milyen igazuk van, hiszen a magyarok szívét megmelengeti, ha az anyanyelvükön szólnak hozzájuk.”

A MagyarOK kiadványsorozat négy kötete a kezdő szinttől a felsőfokig kíséri a nyelvtanulót. A hazánk kultúrájával és nyelvével ismerkedő külföldiek számára egyébként 2000 óta szervez a PTE Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, és a tervek szerint idén is megtarják majd az eseményt online formában.

„Nagy szeretettel várjuk a nyári egyetemünkre is Marco Rossit. Mire a kurzus kezdődik, addigra véget ér az Eb, így remélhetőleg egy, a magyar válogatott sikeres szereplésétől felvillanyozott kapitányt köszönthetünk, aki a nyelvtanulás terén is szárnyakat kaphat.” – tette hozzá mosolyogva Pelcz Katalin.

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni