close
CímlapEgyetemi életMegerősítette kapcsolatát az OTP Bank és a pécsi egyetem

Megerősítette kapcsolatát az OTP Bank és a pécsi egyetem

2019. október 21.

Együttműködési megállapodást kötött hétfő délelőtt az OTP Bank és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem. A kontraktus értelmében a bank több mint ötmillió forinttal támogatja ebben a tanévben is a PTE-t, ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig szakmai gyakorlatra várja.

Miseta Attila rektor köszöntőjében kiemelte: az egyetem és az ország legnagyobb pénzintézetének kapcsolata két évtizedre tekint vissza, és a PTE töretlenül hisz abban, hogy ez a kapcsolat az elkövetkezendő években is pozitív lesz.  

Galovics Gábor, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója az eseményen rávilágított: Az OTP két szempontból is fontosnak tartja a pécsi egyetemmel való együttműködést. Egyrészt az ügyfélkörének egy jelentős része PTE-s hallgató, oktató vagy munkatárs, másrészt a bank munkavállalói közül is a többség a PTE-n pallérozta tudását hallgatóként. – mondta el az ügyvezető.

A két intézmény együttműködésének a folytatásaként a PTE munkatársai számára számos kedvezményt biztosít az OTP úgy a számlanyitás, mint a személyi kölcsön, lakás- és jelzáloghitel, vagy az OTP Travel utazási utalvány igénylése esetén. Természetesen a hallgatók sem maradnak ki a lehetőségekből, hiszen számukra – az egyre népszerűbb duális képzés egyfajta megjelenési formájaként – szakmai gyakorlat kínálkozik az OTP-nél, amennyiben sikeresen pályáznak erre.

Az együttműködési megállapodást a pécsi egyetem részéről Miseta Attila rektor és Berkes György igazgató, míg az OTP Bank Nyrt. részéről Galovics Gábor ügyvezető igazgató és Foltinné Götz Ágnes ügyvezető igazgató helyettes írták alá a PTE Rektori Tanácstermében.

Aknai Péter

Aknai Péter

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni