close
CímlapEgyetemi életMegújult a Babits aulája

Megújult a Babits aulája

2020. január 17.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar beiskolázási stratégiájának megfelelően egy újabb középiskolával fűzte szorosabbra kapcsolatát: a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a KTK kiemelt középiskolai partnerei közé.

„Ez egy olyan közösségi tér, amilyenre egy középiskolásnak szüksége van. Nem csak a tanóra alatt tartózkodnak az iskolában a diákok, beszélgetnek egymással, ezt asztaloknál ülve kényelmesebben is megtehetik, akár az okos-eszközeiket is tölthetik, két óra között, lyukas órák alatt akár készülhetnek is órákra… De pusztán közösségi érintkezésre is alkalmas ez a tér. Nemrég jártam Finnországban, a modern finn iskolákban nagy figyelmet fordítanak a közösségi terekre – mi még messze nem tartunk ott, hogy a gyerekek le is tudjanak feküdni, a hatalmas ebédlőkben mindenki ingyenes ebédel. Ez irányba tettünk egy lépést a PTE Közgazdasági karának segítségével.”

Sulyok Andrea pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma intézmény egység vezetője.

Schepp Zoltán a KTK dékánja elmondta, hogy több középiskolával is együttműködéseben van a PTE KTK, de a Babits különleges szerepet játszik a kar életében, mivel a legtöbb hallgató onnan érkezik. A harmadik emeleti aula felújításával az a cél, hogy a mindennapokat a diákok komfortosabban tölthessék el, és fel is hívjuk a figyelmet a karunkra, mert Pécsett is vannak jó továbbtanulási lehetőségek. Aki egyetemi tanulmányokban gondolkodik gazdaságtudományok terén, az előtti itt a legracionálisabb lehetőség.

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni