close
CímlapEgyetemi életMesterdiploma 1 év alatt?

Mesterdiploma 1 év alatt?

2022. október 13.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara jelentősen megújítja a marketing, a pénzügy, a vezetés és szervezés mesterképzési szakjainak tanterveit, amelyek már a 2023. keresztféléves felvételi eljárástól (így elsőként a 2023. februártól induló képzésekre vonatkozóan) életbe lépnek. Az új tantervek legfontosabb jellemzői a rugalmasság és a személyre szabhatóság, és fontos újítása, hogy felépítésének, oktatásszervezési megoldásainak, valamint a tantervbe épített speciális kreditelismerési lehetőségeknek köszönhetően nappali tagozaton lehetővé teszi, hogy a kiemelkedően teljesítő hallgatók

akár 2 félév alatt, esetleg munkavégzés mellett szerezzék meg mesterdiplomájukat.

A megújított marketing, pénzügy, vezetés és szervezés mesterszakok továbbra is a jelenlegi jogszabályi környezethez igazodnak, így eredendően 4 féléves képzési idővel kerülnek meghirdetésre, a diplomához változatlanul 120 kredit összegyűjtése szükséges.
A hallgató egyéni tanulmányi ideje azonban lehet 4 félévnél rövidebb, amennyiben a szükséges kreditmennyiséget hamarabb összegyűjti. Ebben nagy segítséget jelenthet az intézmény általi rugalmas kreditelismerés (melynek két legfőbb indoka a képzés profiljába illő munkatapasztalat, valamint a más intézményben vagy vállalati és egyéb képzésekben megszerzett és a szakhoz illeszkedő kompetenciák), valamint az órarendek oly módon történő összeállítása, hogy azok a hallgatók, akik vállalják a töbletterhelést felvehetik két félév tárgyait is egy félév alatt.

A megújult mesterképzésekről további info:
https://ktk.pte.hu/hu/felvetelizok/kepzeseink/mesterkepzesek/megujult-mesterkepzesek-a-ktk-n

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni