close
CímlapEgyetemi életMiseta Attila rektor levele a hallgatóknak Semmelweis Nap alkalmából

Miseta Attila rektor levele a hallgatóknak Semmelweis Nap alkalmából

Tisztelt Hallgatók!

Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született. Ez a nap, július elseje a magyar egészségügy napja, amikor megemlékezünk az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról. Ugyanakkor az elmúlt másfél év alapján fontosnak tartom, hogy ne kizárólag az egyészségügyben dolgozó munkatársaknak, hanem az orvos-, a fogorvos- a gyógyszerész- és az egészségtudományi képzéseinken tanuló hallgatóinknak is köszönetünket fejezzük ki!

A Pécsi Tudományegyetemről többszáz hallgatónk vett részt önkéntesként a koronavírus elleni harcban, és segítették az egészségügyi tevékenységet. Hallgatóink helyt álltak az oltóhelyeken, PCR tesztelésnél, PCR eredmények laboratóriumi feldolgozásánál, a Koronavírus Ellátó Központban, de akár az intenzív ellátást végző betegellátó egységekben is. Mindenhol számíthattunk rájuk, és ezért nem tudunk elég hálásak lenni. Mind a fenntartó minisztérium, mind az Egyetem és a PTE Klinikai Központ vezetése nevében írom tehát a fentiek alapján: KÖSZÖNJÜK!

Önök nélkül nem tartanánk ott a vírus elleni küzdelemben, ahol tartunk.

Természetesen továbbra sem dőlhetünk hátra, hiszen a világ különböző pontjairól érkező hírek a vírusvariánsok kapcsán óvatosságra intenek minket. Ugyanakkor most már tudjuk, hogy bármikor számíthatunk a PTE hallgatóira, és együtt újra, bármikor, bármilyen kórral szemben sikerrel járhatunk. Ez pedig nagyon jó érzés!

Rendkívül büszkék vagyunk Önökre, és hálásak vagyunk talpraesettségükért, segítőkészségükért!

Semmelweis Nap alkalmából kívánok Önöknek nagyon jó egészséget, szép élményekkel teli nyarat, hogy ősszel feltöltődve érkezzenek vissza a Pécsi Tudományegyetemre, tanulmányaik folytatására!

Tisztelettel és üdvözlettel:

Prof. Dr. Miseta Attila

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni