close
CímlapEgyetemi életMiseta Attila rektor nyílt levele a Pécsiekhez

Miseta Attila rektor nyílt levele a Pécsiekhez

2020. március 23.

Kedves Pécsiek!

A rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat. Különösen igaz ez a távol-keleti hallgatókra még akkor is, ha évek óta nyugat-európai országokban élnek.

A COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék. Sajnos a járványok megfékezésére az emberiség lehetőségei korlátozottak, de Magyarországon a hatóságok és az egészségügyi ellátórendszerek felkészültek. Ennek ellenére kikerülhetetlen, hogy az érintettek esetszáma tovább emelkedjék. A kormányzati honlapokon, a sajtóban és az egyetemi honlapokon (www.pte.hu; www.univpecs.com) is elérhetőek azok a járványügyi és higiéniai szabályok, melyek betartása mindenki számára kívánatos. Ezek következetes betartásával a következmények minimalizálhatók.

Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz! Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés. Együtt eredményesebbek leszünk!

Üdvözlettel,

Dr. Miseta Attila

rektor

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni