close
CímlapEgyetemi életNemzetközi elismerésben részesült a PTE beiskolázási kampánya

Nemzetközi elismerésben részesült a PTE beiskolázási kampánya

2021. augusztus 02.

Mint az élet minden más területét, a beiskolázás menetét is radikálisan megváltoztatta a pandémia. A hagyományosan a csodaszép városra, Pécsre, a PTE campusaira és az egyetemi közösségre építkező kampányt az online térbe kellett teljesen átültetni. A kampány sikerességét a felvételizők száma mellett immáron egy nemzetközi kommunikációs szakmai elismerés is mutatja.

Az idei Pont Ott Partin is sokan voltak a pécsi Széchenyi téren

Hogyan lehet online átélni Pécs varázsát?

„Mindenki pécsi akar lenni!” - szól a rigmus, nem véletlenül. A várossal összefonódott Pécsi Tudományegyetem hangulata, és az egyetemi közösség könnyedén magával ragad bárkit, aki ide látogat. A koronavírus azonban kizárólag az online térbe kényszerítette a PTE beiskolázási kampányát is. A radikálisan megváltozott körülményekre a FERLING kommunikációs ügynökséggel karöltve egy több lábon álló, applikációt, online fesztivált, interaktív drónos városnézést és erős közösségi médiajelenlétet felvonultató kampánnyal reagált az egyetem.


A kampányelemek mind-mind egy-egy specifikus célt szolgáltak. Az Irány a PTE! applikáció egy helyre gyűjtötte a beiskolázással kapcsolatos legfontosabb híreket, információkat, eseményeket. Így a leendő hallgatók, ezen a külső, zavaró tényezőktől mentes csatornán az érdeklődési körük alapján kiválasztott területek aktualitásairól biztosan nem maradtak le. Az Irány a PTE! Kultúrfeszt a hallgatói élet sokszínűségébe, a PTE-s lét nyüzsgésébe engedett apró betekintést. Az 5 napos esemény több mint 180 programja között akadt kerekasztal beszélgetés, koncert és előadás egyaránt.

Irány a PTE Kultúrfeszt

A könnyed információátadás mellett az Irány a PTE! weboldal interaktív kiadványként, látványos drónvideókkal mutatja be a campusokat, a várost és annak környékét, hogy a baranyai megyeszékhely szépségét is láthassák, akik még nem jártak itt.

Szoros együttműködésben
A kampányt a PTE Kapcsolati Igazgatósága koordinálta, részt vett benne az egyetem valamennyi kara, valamint támogató ügynökségként a FERLING Kft. Ezt a sikeres együttműködést ismerte el a nemzetközi PR szövetség, az IPRA. Az IPRA Golden World Awards egyik legrangosabb díj a PR-esek világában. A nemzetközi zsűri idén 93 nyertest választott, melyek között a PTE beiskolázási kampánya is szerepel: digitális kreativitás kategóriában lett a legjobb. A 2021/22-es tanévet közel ötezerötszáz gólya kezdi meg szeptemberben, ami 12%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest. A felvételinek azonban még nincs vége. Akiket nem vettek fel az általános eljárásban, augusztus 8-ig jelentkezhetnek a pótfelvételin meghirdetett szakok valamelyikére, melyekről a felveteli.pte.hu oldalon tájékozódhatnak.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni