close
CímlapEgyetemi életNemzetköziesítési audit a PTE-n

Nemzetköziesítési audit a PTE-n

2019. május 17.

A Tempus Közalapítvány 2015-ben nemzetköziesítési audit eljárást indított a PTE-n, melynek záró folyamatára, a nemzetközi szakértői látogatásra május 15-én került sor.

A nemzetköziesítési audit célja, hogy a hazai felsőoktatási intézmények számára a Tempus Közalapítvány szakértői támogatást nyújtson a nemzetköziesítési folyamatok továbbfejlesztéséhez.
A 2015. év során megtörtént a PTE nemzetköziesítési tevékenységének az értékelése, majd a folyamat záró fázisaként a nemzetközi szakértői csoport az audit eredményeit nyomon követő látogatást tett a PTE-n, megvizsgálva, hogy milyen tevékenységek, eredmények születtek az elmúlt 4 év során a nemzetköziesítés területén a Pécsi Tudományegyetemen.


A nemzetközi szakértői csoport tagjai Bernd Wächter (az Academic Cooperation Association szervezet elnöke), Dr. Temesi József (Budapesti Corvinus Egyetem), Dr. Nemeslaki András (Budapesti Műszaki Egyetem) voltak.
A látogatás során az auditorok megbeszélést folytattak az egyetem vezetőivel, a dékánokkal, az idegen nyelvű képzésekben részt vevő oktatókkal, a nemzetközi tevékenységgel foglalkozó kollégákkal valamint külföldi és magyar hallgatókkal.
A megbeszélések és a benyújtott dokumentumok alapján a szakértők hamarosan elkészítik a tanácsadó-értékelő eljárást lezáró jelentést majd a PTE tanúsítványt kap a nemzetköziesítési audit eljárásban való részvételéről.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni