close
CímlapEgyetemi élet„Nincs jobb, mint a kollégiumi élet”

„Nincs jobb, mint a kollégiumi élet”

2018. szeptember 17.

100 új férőhelyet biztosít a felújított Damjanich kollégium, melyet szeptember 17-én adtak át.

A Modern Városok Program (MVP) keretében 430 millió Forintból megújult diákszálló színvonala össze sem hasonlítható a korábbi állapotokkal: a kétágyas, nagy ablakokkal felszerelt szobákban zuhanykabin, wc, modern bútorok, széles és kényelmesnek tűnő ágyak vannak. A mozgáskorlátozott hallgatókat külön, lépcső és küszöbök nélküli szobák várják, kifejezetten a számukra kialakított fürdőkkel – ők az épületbe egy lifttel tudnak bejutni.

Bódis József oktatási államtitkár az MVP kifejezetten a hallgatói körülményeket javító jellegéről beszélt. Kiemelte: a nemzetköziesítés égisze alatt fontos minél korszerűbb körülményeket biztosítani a hallgatók számára. Az oktatási államtitkár azt is hozzátette: 2016-ban elindult egy kollégium-fejlesztési program, mellyel remélhetőleg megújult formában tudnak majd élni a felsőoktatási intézmények.

„Nincs jobb, mint a kollégiumi élet” – mosolyogtatta meg egykori saját élményeire utalva az egybegyűlteket Miseta Attila rektor, majd hozzátette: „A Modern Városok programban szereplő beruházások közül több már zajlik, de ez az első nagyobb beruházás, amit átadni lehetőségünk van. Biztos vagyok abban, hogy a PTE vonzerejét ez a felújított kollégium is javítani fogja.”

A város és az egyetem egymástól függő sikerességét ecsetelte a Modern Városok Program kapcsán Őry László alpolgármester.

„A 2018/2019-es tanévben már birtokba is vehetik a hallgatók.” – jelentette ki Dr. Hemmati Reza, a Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) vezetője, aki Álmosné Kajdy Elláról, a NOK nemrég elhunyt egykori vezetőjéről is megemlékezett beszédében.

A ceremónia végén a kollégium megnyitását jelképező szalagokat Takács Gyula EHÖK-elnök vette át.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni