close
CímlapEgyetemi életNőként mindig kell egy "B" terv!

Nőként mindig kell egy "B" terv!

Szerda délután rendezték meg a Nők nehezített pályán rendezvénysorozat ötödik alkalmát, ahol Bálint Erika, a BME vegyészmérnöke, Vaskóné Csák Erika, a Siófoki Perczel Mór Gimnázium matematika-kémia szakos igazgatónője és Helyes Zsuzsanna, a PTE ÁOK kutatóorvos-professzora mutatta be nem mindennapi pályáját.

balról: Helyes Zsuzsanna, Bálint Erika és Vaskóné Csák Erika

Hallhattunk megható, izgalmas és vicces történeteket egyaránt. A szerdai előadók mindhárman édesanyák és feleségek, amit büszkén vállalnak és hangsúlyozták, hogy családi hátterük nélkül nem lehetnének ennyire sikeresek, és nem lehetne a hobbijuk egyben a munkájuk is. A természetben és habitusban teljesen különböző hölgyek maximálisan egyetértettek abban, hogy kudarcok vannak, kellenek, de megfelelő mértékű optimizmussal mindig van lehetőség a továbblépésre, és mindig kell lennie B tervnek. És ha ez megvan, már nincs elveszve minden. Ezzel a jótanáccsal indulhattak haza az érdeklődők egy kellemes kávézós délutánról.


Aki pedig kedvet kapott egy hasonló délutánhoz, november 13-án megint izgalmas témákkal és érdekes előadókkal várnak Benneteket! A téma: a földrajz tudománya miként fér bele egy nő életébe. Előadók lesznek Tímár Judit (Közgazdaság- És Regionális Tudományi Kutatóközpont munkatársa), Szirmai Viktória (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszora) és Kiss Tímea (SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék docense).


 

 

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni