close
CímlapEgyetemi életNyári tábor beszédhibás fiatalok számára Hollandiában

Nyári tábor beszédhibás fiatalok számára Hollandiában

2024. február 28.

Erasmus+ nemzetközi csereprogramot (nyári tábort) szervez a Démoszthenész Egyesület 18 és 30 év közötti beszédhibás, elsősorban dadogó fiatalok számára Hollandiába.

A főszervező a holland dadogók egyesülete (Stamily), amelynek magyar partnere a Démoszthenész Egyesület. A programot nagyrészt az Erasmus+ program finanszírozza, de van önköltsége is, melyről lentebb olvashatóak a részletek. A program keretében hat országból (Hollandia, Svédországból, Finnország, Olaszország, Spanyolország, és Magyarország) körülbelül 40 beszédhibás, elsősorban dadogó fiatal gyűlik össze Lemele településen (Amszterdamtól 130 kilométerre) egy festői régióban, ahol lehetőség lesz tanulni egymástól és egymás kultúrájából. A hét folyamán olyan tevékenységeket végeznek, amelyek a felszabadult kommunikáció különböző módjaihoz kapcsolódnak, elsősorban a természetben és a művészet segítségével. A hét folyamán egy nemzeti keretek között előadott nyilvános fellépésen is dolgozunk, ami a beszédhibások számára izgalmas, de teljesíthető kihívást jelent. Egész héten azon fogunk dolgozni, hogy megtaláljuk a hangunkat és az erőnket. Fontos megemlíteni, hogy az ifjúsági csereprogram nem logopédiai hét, de megoszthatók a közös dadogási tapasztalatokm és ez segíthet a (saját) dadogás kezelésében is.

Nyári tábor beszédhibás fiatalok számára Hollandiában

Költségek: 125 euró önköltség, az utazási költségből levonva utólagos visszatérítéssel.

A pontos eljárás: a résztvevőnek az utazását (autó, busz, vonat vagy repülő) egyedül kell megszerveznie (persze a magyarok közösen is utazhatnak), és a program után a holland Stamily (a program főszervezője) téríti vissza az útiköltséget, levonva belőle a 125 euró önköltséget. A program egész pontosan az alábbi összegeket fedezi az otthonától a helyszínre és a visszautazás költségeire: 180 € (Hollandia), 275 € (minden más ország).

Az utazás során felmerülő étkezési vagy egyéb költségeket nem fedezik, csak az utazási költséget! Ha busszal, vonattal vagy közös autóval érkezne (úgynevezett „zöld utazás”), akkor lehetőség van magasabb utazási költségtérítésre (és plusz utazási napok beszámítására, éjszakai tartózkodás visszatérítésére is). Az utazási költségek megtérítéséhez a programot követően ki kell tölteni a visszatérítési űrlapot, és el kell küldeni a foglalási visszaigazolás, a jegyek és a beszállókártyák másolatát (kérjük, őrizze meg az összes foglalási visszaigazolás, jegy és beszállókártya másolatát az árakkal együtt!) Csak akkor tudjuk visszafizetni az útiköltséget, ha ezeket megkaptuk. Az útiköltséget banki átutalással a nyilatkozatát követő egy hónapon belül kifizetjük, levonva belőle a 125 euró részvételi költséget.

Az Erasmus+ előírásai szerint néhány nappal korábban érkezhet Hollandiába, vagy néhány nappal később indulhat el, azonban a hosszabb tartózkodás miatti többletköltségeket, illetve a Lemelén kívüli szállás költségeit NEM fedezik.

Az érdeklődőktől első körben egy rövid motivációs levelet kérnek, külön kitérve a beszédhibájuk (dadogásuk) megélésére is. A jelentkezéshez magyar személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség, az életkori előírásoktól (18-30 év) nem tudnak eltekinteni.

 

Kapcsolat:

Hojdák Gergely
hojger@gmail.com

Démoszthenész Egyesület
www.demoszthenesz.hu

 

Főkép forrása: https://demoszthenesz.hu/

Démoszthenész Egyesület

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni